El camp d’elles uneix el retrat fotogràfic i literari de dones vinculades al poble de Campelles. Cada text és fruit d’una conversa amb elles: el testimoni de cadascuna és un bocí de la realitat femenina d’aquest poble que explica situacions variades i concretes, vivències, records i maneres de ser de generacions diferents que han estat retratades amb les seves paraules i amb una mirada poètica.


Textos escrits per Mònica Pagès  

L’Angelina


“A Campelles, t’hi porta el destí”, assegura amb la profunditat dels seus ulls blau clar, com dues maragdes. Ha arribat a la vellesa, però el seu esperit té la determinació d’una persona jove. No li fa por viure en un mas tota sola. Té cura de mantenir-lo impecable, ben net, amb la llenya apilada, les eines al seu lloc, i la companyia d’un gos manyac. També es cuida de l’ermita del Baell, el veïnat on viu, a quatre quilòmetres de Campelles. Té una nau petita que omple de flors. En la religió troba la fortalesa que sempre ha volgut demostrar.

Va néixer en una ciutat i ella i la seva mare van marxar al Ripollès quan era petita. Va treballar molt de temps fent d’administrativa d’una fàbrica d’envasos de plàstic. El millor de la seva joventut va ser el Marabú, la sala de festes de Ripoll on actuaven orquestres de tot el país i cantants de boleros famosos. En una d’aquelles tardes, esperant l’autobús que la tornés al poble, va conèixer per casualitat qui es convertiria en el seu home, l’hereu de Can Vila. I el destí la va portar a aquest poble lluny de tot.

— — — — — — — — — — — — — — — 
© Mònica Pagès, 2022. All rights reserved. No part of these texts may be reproduced, distributed or transmitted in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods, without the prior written permission of the author.
© 2016—2024
Laura Van Severen
All rights reserved