El camp d’elles uneix el retrat fotogràfic i literari de dones vinculades al poble de Campelles. Cada text és fruit d’una conversa amb elles: el testimoni de cadascuna és un bocí de la realitat femenina d’aquest poble que explica situacions variades i concretes, vivències, records i maneres de ser de generacions diferents que han estat retratades amb les seves paraules i amb una mirada poètica.


Textos escrits per Mònica Pagès  

La Laia


La Laia ha viatjat molt fent submarinisme. Ha estat a les Filipines i a l’illa de Lanzarote, entre molts altres llocs, fins que una lesió la va fer parar de la seva vida plena d’aventures i la va portar a establir-se a Campelles.

És el poble de la seva infantesa i de joventut, dels records de família, i, sobretot, del pare que va perdre fa poc. Necessitava passar aquest dol en solitari, apartada de tot i en connexió amb la passió per la natura que havia après d’ell. Va llogar una casa petita que mira sobre el paisatge immens i va emprendre una nova etapa als trenta i pocs anys.

Campelles és un refugi per a ella. També és un paradís de llibertat. Sempre havia desitjat ser mare i, en aquest lloc, ha trobat un entorn adequat per fer-ho realitat. “Aquí sí”, afirma amb un somriure. I ara espera que neixi un nen que la portarà cap a una nova existència.


— — — — — — — — — — — — — — — 
© Mònica Pagès, 2022. All rights reserved. No part of these texts may be reproduced, distributed or transmitted in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods, without the prior written permission of the author.
© 2016—2024
Laura Van Severen
All rights reserved